Fantastisk god och lättbakad tartelette som varken kräver särskilt många ingredienser eller så mycket ansträngning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut den färdiga smördegsrullen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla den med uppvispad äggvita.
Skär sedan bort ca 1 cm av kanterna runtom hela och skär till dem så de passar att lägga som en "mur" kring hela plattan.
- Strö över socker och nagga med en gaffel.
Baka smördegsplattan ca 10 minuter mitt i ugnen tills den är gyllene och krispig.
Låt svalna.
- Gör undertiden gräddkrämen.
Vispa créme fraiche, grädde och socker i en bunke tills det blir krämigt. Ställ åt sidan.
Lägg hälften av hallonen i en skål med florsockret och krossa bären lätt. Vänd ner resten av bären.
- Fördela gräddkrämen över den avsvalnade pajbotten och skeda över hallonen.
Servera genast.
Publicerat den
15 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar