En fräsch smörgåstårta med sting av böckling och pepparrot
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 25 gånger 15 cm. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugnen tills bottnarna fått fin färg, ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.
- Rensa böcklingarna noga.
Blanda majonäs, gräddfil, salt och peppar. Vänd ner böcklingen, äggen och dillen i blandningen.
Lägg fyllningen mellan bottnarna.
Vispa grädden och smaksätt den med pepparroten. Bred grädden över tårtan och fördela räkorna över Lägg på några dillkvistar.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar