Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkokt fisk.

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Om den annars så goda stekta eller ugnsgratinerade fisken börjar bli tjatig, då kan detta vara en god variant.

Ingredienser

Instruktioner

Ta fram fisken i rumstemperatur en stund innan tillagningen. Dela den frysta fisken i ca 6 bitar. Lägg i fisken i en kastrull. Häll i hälften vatten och hälften olja så att den täcker halva fisken. Klicka i valfri mängd med smör. Skala morötterna och gör slantar av dom. Skala löken och dela dom i 4 klyftor. Lägg i grönsakerna. Lägg i pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt det sedan småputtra tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill på fisken strax innan den ska ätas. Servera den smörkokta fisken tillsammans med potatis eller ris och gärna en skiva vitt bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.