Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans smör/sockerstekta äppelpaj

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Tänkte gjort en vanlig smulpaj men när jag plockat fram all ingredienser så tyckte jag det kändes så tråkigt så då improviserade jag ihop det här istället:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 2 små pajer i såna där små aluminiumformar eller 1 stor.
  2. Börja med att göra smuldegen. Blanda margarin med mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa. Ställ den i kylen tills den ska användas. Ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret och i med sockret och kanelen, Mängden kanel beror på hur mycket kanelsmak du vill ha:) Låt allt smälta ihop till en smet.
  4. Skala och klyfta äpplena.
  5. Sen lägger du äpplena i stekpannan med smeten och låter allt sjuda lite tills äpplen är halvmjuka. Sen häller du upp allt i formarna.
  6. Ta fram smuldegen och smula över äpplena. Sen strör du över lite mandel efter eget tycke.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gyllenbruna. Låt svalna innan ni äter dem. Kan frysas. Servera gärna vaniljvisp eller vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.