- Serverar: 2 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Tänkte gjort en vanlig smulpaj men när jag plockat fram all ingredienser så tyckte jag det kändes så tråkigt så då improviserade jag ihop det här istället:)
Instruktioner
- Räcker till 2 små pajer i såna där små aluminiumformar eller 1 stor.
- Börja med att göra smuldegen. Blanda margarin med mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa.
Ställ den i kylen tills den ska användas. Ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och i med sockret och kanelen, Mängden kanel beror på hur mycket kanelsmak du vill ha:) Låt allt smälta ihop till en smet.
- Skala och klyfta äpplena.
- Sen lägger du äpplena i stekpannan med smeten och låter allt sjuda lite tills äpplen är halvmjuka.
Sen häller du upp allt i formarna.
- Ta fram smuldegen och smula över äpplena.
Sen strör du över lite mandel efter eget tycke.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gyllenbruna.
Låt svalna innan ni äter dem. Kan frysas.
Servera gärna vaniljvisp eller vaniljglass till.
Publicerat den
3 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar