Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj från fruktträdgården

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äpple, päron och bär i god smuldeg med ingefära och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena och päronen och skär dem i tunna skivor.
  2. Lägg frukten, bären, citronsaften, 25 g margarin och hälften av sockret i en stekpanna och bryn ca 10 minuter tills frukten har mjuknat. Skeda upp blandningen i en ugnsfast form som rymmer ca 1 liter.
  3. Lägg resten av sockret och margarinet i en skål och blanda ner mjöl och kryddor. Smula ihop blandningen med fingrarna till en väl blandad smuldeg.
  4. Lägg smuldegen i ett jämnt lager på frukten och grädda 20-25 minuter tills smuldegen är gyllene. Lägg upp på tallrikar och servera med en klick vaniljyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.