Få bakverk är så läckra och lockande som en smulpaj, här med saftiga persiskor och nektariner.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter. Halvera persikor och nektariner och ta ut kärnorna. Skiva varje halva i tre-fyra klyftor.
- Lägg frukten i en teflonstekpanna tillsammans med socker och citronskal och 3 msk vatten. Fräs cirka tio minuter, rör om ofta, tills frukten har mjuknat. Lägg över frukten i den smorda formen.
- Lägg mjöl, muscovadosocker, kanel och margarin i matberedarens eller mixerns behållare och kyl i frysen 20 minuter. Mixa blandningen kort tills den är smulig.
- Strö smuldegen över frukten i formen och grädda 25 minuter tills gyllene. Servera med vispad yoghurt, yoghurtglass eller vaniljglass.
Publicerat den
25 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar