Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med persika och nektarin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Få bakverk är så läckra och lockande som en smulpaj, här med saftiga persiskor och nektariner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter. Halvera persikor och nektariner och ta ut kärnorna. Skiva varje halva i tre-fyra klyftor.
  2. Lägg frukten i en teflonstekpanna tillsammans med socker och citronskal och 3 msk vatten. Fräs cirka tio minuter, rör om ofta, tills frukten har mjuknat. Lägg över frukten i den smorda formen.
  3. Lägg mjöl, muscovadosocker, kanel och margarin i matberedarens eller mixerns behållare och kyl i frysen 20 minuter. Mixa blandningen kort tills den är smulig.
  4. Strö smuldegen över frukten i formen och grädda 25 minuter tills gyllene. Servera med vispad yoghurt, yoghurtglass eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.