Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb tofu med svartpepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krispig tofu möter ljuvlig svartpepparsås där ketjap manis är inblandad. Ketjap manis är en supergod lite sötare sojasås som du hittar i den asiatiska hyllan. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär tofun i tärningar och vänd dem i majsmjölet. Skaka bort överflödet och stek sedan tofun krispig och gyllenbrun i oljan. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Svartpepparsås: Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och chilin fint. Låt fräsa i rapsoljan tillsammans med ingefäran tills allt har mjuknat något. Mortla svartpepparkornen i en mortel eller krossa dem fint på annat sätt. Blanda ner tillsammans med ketjap manis, sojasås och socker. Låt puttra på i 30 sekunder och vänd sedan ner tofun.
  4. Servera tofun tillsammans med ris och finhackad salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.