Krispig tofu möter ljuvlig svartpepparsås där ketjap manis är inblandad. Ketjap manis är en supergod lite sötare sojasås som du hittar i den asiatiska hyllan.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Skär tofun i tärningar och vänd dem i majsmjölet. Skaka bort överflödet och stek sedan tofun krispig och gyllenbrun i oljan. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Svartpepparsås:
Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och chilin fint. Låt fräsa i rapsoljan tillsammans med ingefäran tills allt har mjuknat något. Mortla svartpepparkornen i en mortel eller krossa dem fint på annat sätt. Blanda ner tillsammans med ketjap manis, sojasås och socker. Låt puttra på i 30 sekunder och vänd sedan ner tofun.
- Servera tofun tillsammans med ris och finhackad salladslök.
Publicerat den
3 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar