Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgravad ugnstekt lax med persika och fetasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och härligt sommarrecept! Servera gärna med ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda socker och salt och klappa in laxens köttsida med det. Peppra väl och låt laxen ligga i en plastpåse i kylen 30 min.
  3. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skala och strimla löken. Smula osten. Grovhacka myntan. Blanda allt försiktigt med myntan och droppa över oljan och citronsaft. Salta och peppra väl.
  4. Ta fram laxen ur kylen och lägg den på ett ugnseldfast fat. Ställ in i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med salladen och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.