Detta är ett supertillbehör till en god soppa eller varför inte bara äta bröden som de är?
Laktosfritt
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser förutom smöret. Arbeta degen i 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Tillsätt en klick smör i taget.
Smöret skall arbetas in ordentligt i degen innan du tillsätter mer.
- När allt smör är inarbetat skall degen vara blank och smidig.
Olja en bunke och stjälp över degen i den.
Ställ kallt i minst 2 timmar eller över natten.
- Ta sedan ut degen och kavla den ca 10 mm tjock. Strö den rivna osten på degplattan och rulla ihop till en rulle.
Skär upp rullen i 12-15 bitar.
- Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Låt jäsa 1 timme i lite varmare miljö, ej varmare än 28-30 grader, eller drygt 1½ timme i rumstemperatur.
- Pensla med ägg en gång under jäsningen och en gång till precis innan de ska gräddas.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 12-15 minuter.
Publicerat den
22 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar