Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snäckor med emmentalerost

 
Skriv ut

Detta är ett supertillbehör till en god soppa eller varför inte bara äta bröden som de är? Laktosfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser förutom smöret. Arbeta degen i 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Tillsätt en klick smör i taget. Smöret skall arbetas in ordentligt i degen innan du tillsätter mer.
  2. När allt smör är inarbetat skall degen vara blank och smidig. Olja en bunke och stjälp över degen i den. Ställ kallt i minst 2 timmar eller över natten.
  3. Ta sedan ut degen och kavla den ca 10 mm tjock. Strö den rivna osten på degplattan och rulla ihop till en rulle. Skär upp rullen i 12-15 bitar.
  4. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Låt jäsa 1 timme i lite varmare miljö, ej varmare än 28-30 grader, eller drygt 1½ timme i rumstemperatur.
  5. Pensla med ägg en gång under jäsningen och en gång till precis innan de ska gräddas. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.