- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett sött och ett salt bröd, perfekt att ta med på picknickar eller till stranden på sommaren.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 180 grader.
Koka äggen i 8 minuter och skala dem.
- Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt och socker. Rör ner mjölet med en gaffel.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen väl. Dela degen i två delar.
- Salt bröd:
Kavla ut ena deghalvan tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
- Fördela ut parmaskinkan på degen, placera äggen ovanpå skinkan i en rad på längden av degen. Skiva mozzarellan och fördela över äggen, riv över parmesan och basilika. Strö över soltorkade tomater. Salta och peppra.
- Rulla ihop degen på längden, kläm ihop kanten och vrid ihop degen till en krans. Stryk olivolja över brödet. Grädda i mitten av ugnen 35 minuter.
- Sött bröd:
Kavla ut degen så den är ca. 1 minut tjock.
Bred ut Nutella över degen, lägg på skivad banan och strö över hasselnötterna.
- Rulla ihop degen, kläm åt kanterna och forma degen som en snäcka.
Grädda mitt i ugnen ca. 30-35 minuter.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
När jag och pojkvännen slängde ihop den en gång, blev gudomligt gott!