Det här är en spännande variant på vetesnäckor. Mjuk vetebulle med söt exotisk fyllning, och som kronan på verket en underbar kokostopping.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader.
- Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig. Blanda ner sirap och det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i en timma.
- Gör fyllningen. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kokos till en bredbar smet.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet.
- Kavla ut degen till en platta, 30x40 cm. Bred på kokosfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan och dela den i 16 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i veckade pappersformar eller aluminiumfolieformar.
- Gör toppingen. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och kokosflingor i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter under omrörning till en smet. Låt svalna något. Bred ut toppingen på bullarna och låt dem jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen tills de blivit gyllenbruna, 8-10 minuter.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar