Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkringlor - sockerfria

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Låter bra eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll mjölken över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt ägg, strösuketter, salt, hjorthornsalt och det mesta av mjölet. Knåda degen blank och smidig.
  3. Låt den jäsa i ca 30 minuter.
  4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt.
  5. Dela degen i ca 40 lika stora bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 30 cm lång. Forma till kringlor och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda kringlorna mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.