Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsstek för lättjefulla

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut

Förbered steken, in i ugnen, ta en skön och lång söndagspromenad medans ugnen gör jobbet. Den ska stå i ugnen 3 timmar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram ingredienserna och gnid steken med kryddorna.
  2. Placera ugnsfoliearket på ugnens långpanna med steken i mitten och vik upp kanterna till en skål.
  3. Häll i champinjonsoppan, sherryn och skär löken i klyftor och lägg även den i folieskålen.
  4. Vrid ihop folien till ett stort och väl tillslutet paket och ställ in i ugnen på 200 grader.
  5. Låt stå i ugnen 3 timmar, medan du tar en promenad.
  6. Ta upp steken och skär i skivor.
  7. Sila såsen i en kastrull, späd med grädde och red av till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med den underbara såsen, mjölig potatis, sallad och vinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.