Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt kolapaj med lakritsströssel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En supergod paj som inte kräver ugn. Obs! Är beroendeframkallande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller krossa kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Låt stå i frysen i ca 10 minuter.
  2. Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt över botten. Ställ in i frysen i ytterligare 5-10 minuter. Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Rör om under tiden och var försiktigt så att den inte blir för varm och delar sig. Tillsätt flingsalt.
  3. Häll detta över pajbottnen och strö på strössel. Låt stå i kylen minst 2 timmar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.