Nygräddade plättar med lingonkräm. Lingonen blandas med mager kesella så det är fritt fram att frossa.
Instruktioner
- Blanda bovetemjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölet, lite i taget. Blanda ner mjölk, salt och vaniljsocker. Täck över och låt svälla cirka två timmar i kylen.
- Skär hasselnötterna i tunna skivor med en vass kniv. Blanda lingonsylten med kesella och portvin.
- Hetta upp lite olja i en stor teflonstekpanna eller i ett plättjärn. Blanda pannkakssmeten väl. Använd cirka 1½ msk smet till lite större plättar i stekpannan eller cirka 1 msk smet till varje plätt på plättjärnet.
- Ställ in de färdiga plättarna i varm ugn, 50 grader. Fortsätt grädda resten av smeten.
- Lägg upp plättarna på tallrikar och skeda över lingonkrämen. Strö över hasselnötter och sikta över florsocker.
Publicerat den
1 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar