Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsyrlig citronsockerkaka

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Fint ska det vara! Imponera på gästerna med denna ljuvliga och vackra kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten med citronskal och -saft. Häll smeten i en smord och bröad hål form, ca 1 3/4 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter tills kakan börjar släppa kanten. Låt svalna.
  3. Vispa samman alla ingredienser till glasyren och ringla/bred glasyren på kakan. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.