Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsyrlig mangogryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En suveränt god gryta till vardag och fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att bryna köttet i en varm panna så det får en fin stekyta. Lägg över köttet i en stor kastrull, gärna i gjutjärn.
  2. Slå på vatten och smula i buljongtärningar, lägg i lagerbladet.
  3. Skala löken och skär den i mindre bitar, lägg i grytan. Låt sjuda i ca 1-1½ timme.
  4. Ansa, skölj och strimla purjon. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Bryt loss buketter från blomkålen, dela dem om de är stora. Fräs purjolöken i smör eller olja i en gryta ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt paprika, blomkål, och sambal oelek. Lägg över allt i grytan med kött.
  5. Blanda i mango chutney och låt koka ihop ca 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurten och mangotärningarna (eller strimlade aprikoser) och värm en kort stund - kan skära sig om den får koka. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strö nötterna över grytan och servera med ris, gärna basmati.
  7. FÖR ALLA? Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och använd mjölkfri crème fraiche, Sour supreme.
  8. Tips Går att få precis så "hot" som du önskar beroende på hur mycket sambal oelek du vågar ha i. Rätten blir bara bättre av att stå ett dygn i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.