Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbacka kotletter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel rätt att göra som festmåltid och vardags. Det enda som tar tid är potatishalvorna som ska vara inne i ugnen 40 minuter men det går även ha annat till som pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden, lägg ner köttet några timmar före tillagning, i dubbla plast påsar. Skala potatisen och skär i halvor, slunga den sedan i olivoljan, klicka över smöret. Sätt in i ugnen, låt steka till gyllene färg ca 40 min. Stek sidfläsket först. Låt rinna av på ett papper. Fräs sedan grönsakerna och tillsätt sidfläsket när de fått färg. Det ska bli en röra. Stek fläskkotletterna. När de fått fin färg, häll lite av marinaden över. Bräsera en stund tills kotletterna är genomstekta. Späd med vatten om det blir torrt. Serveras med stekskyn, sidfläskröran, potatis och möjligen en god sallad.
  2. Tips! marinaden funkar bra till sommarens grillrätter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • silako 5 maj 2010

    Nån som har testat denna än?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.