Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd (brödmaskin)

 
Skriv ut

Gott favoritbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
  2. Mät upp ingredienser i ordningsföljd, ljummen mjölk först och jäst sist. Jag ställer degskålen på köksvågen och nollar vågen mellan ingredienserna. Små degar kräver exakta mått, helst vägda för att bli riktigt bra.
  3. Solrosfröna tillsätts vid ljudsignal för tillsatser.
  4. Sätt ner brödformen i maskinen och stäng locket. Ställ in brödmaskinen på ljust bröd alt. normalprogram. Om ni har en tefal brödmaskin, välj program 1, 750 g.
  5. Om man vill kan man pensla brödet med vatten strax före gräddning och dekorera med solrosfrön. Ta ut brödet ur formen efter färdigsignal, låt svalna, gärna på galler. Ta bort knådningsbladet, med t.ex. ändan av en tesked, ifall det sittter fast i brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.