Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Bulla upp med lättbakad mix. Fyll på med nyplockade bär, vilka som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rör ihop smör, kardemumma och hälften av sockret. Blanda bär, majsstärkelse och resten av sockret.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på smöret och strö över bären.
  5. Rulla ihop och skär i 15 bitar. Lägg dem i bullformar på en plåt och jäs ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 250°.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel.
  8. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.