Man behöver egentligen inte vänta in blåbärssäsongen för att baka denna härliga kaka. Djupfrysta blåbär är oftast av god kvalitet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Placera ugnsgallret på mellersta falsen. Klipp till ett bakplåtspapper efter botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg pappret i botten. Pensla formens sidor med matfett.
- Tina de djupfrysta bären, låt dem rinna av ordentligt. Fördela bären på bottnen i formen. Blanda 1 msk potatismjöl och 1 msk socker och strö det över.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda ner yoghurt, matfett, citronsaft- och skal. Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen. Blanda snabbt och försiktigt samman till en jämn smet. Vänd ner de vispade äggvitorna. Häll smeten försiktigt över bären.
- Grädda 40-50 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan stå kvar i formen i 10 minuter innan formen öppnas. Vänd kakan så att bären kommer uppåt. Servera kakan varm eller kall.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar