Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens blåbärskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Man behöver egentligen inte vänta in blåbärssäsongen för att baka denna härliga kaka. Djupfrysta blåbär är oftast av god kvalitet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Placera ugnsgallret på mellersta falsen. Klipp till ett bakplåtspapper efter botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg pappret i botten. Pensla formens sidor med matfett.
  2. Tina de djupfrysta bären, låt dem rinna av ordentligt. Fördela bären på bottnen i formen. Blanda 1 msk potatismjöl och 1 msk socker och strö det över.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda ner yoghurt, matfett, citronsaft- och skal. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen. Blanda snabbt och försiktigt samman till en jämn smet. Vänd ner de vispade äggvitorna. Häll smeten försiktigt över bären.
  5. Grädda 40-50 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan stå kvar i formen i 10 minuter innan formen öppnas. Vänd kakan så att bären kommer uppåt. Servera kakan varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.