Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens godaste räksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig räksoppa. Fräs och koka räkskalen för att få extra god buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna.
  2. Fräs skalen i 1 msk smör i en stor kastrull.
  3. Tillsätt tomater, purjolök, lagerblad, timjan och vatten och koka i 20 minuter.
  4. Sila spadet och spara det.
  5. Fräs 2 msk smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull.
  6. Späd med räkbuljong och vin och lägg i buljongtärningen.
  7. Koka soppan i 5 minuter.
  8. Smaka av med cayennpeppar, salt och svartpeppar.
  9. Vispa grädden och rör ner i soppan och sjud ett par minuter.
  10. Lägg i dill och skalade räkor och värm. Räkorna får inte koka för då blir de sega.
  11. Servera soppan med ett gott bröd.
  12. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.