En krämig räksoppa. Fräs och koka räkskalen för att få extra god buljong.
Instruktioner
- Skala räkorna.
- Fräs skalen i 1 msk smör i en stor kastrull.
- Tillsätt tomater, purjolök, lagerblad, timjan och vatten och koka i 20 minuter.
- Sila spadet och spara det.
- Fräs 2 msk smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull.
- Späd med räkbuljong och vin och lägg i buljongtärningen.
- Koka soppan i 5 minuter.
- Smaka av med cayennpeppar, salt och svartpeppar.
- Vispa grädden och rör ner i soppan och sjud ett par minuter.
- Lägg i dill och skalade räkor och värm. Räkorna får inte koka för då blir de sega.
- Servera soppan med ett gott bröd.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar