Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarpaj med kassler

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod paj som ska ätas kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare, tillsätt vattnet och blanda samman degen till en boll. Svep in degen i plastfilm och låt den vila ca 30 minuter.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga sedan botten med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.
  4. Tärna kassler och ananas. Skölj och strimla purjolöken, finhacka 3 av de kokta äggen och vispa grädden.
  5. Blanda vispgrädde och majonnäs. Vänd försiktigt ner hackade ägg, ärter, kassler, ananasbitar och purjolök.
  6. Lägg salladsblad i det avsvalnade pajskalet och fördela fyllningen i skalet. Garnera med äggklyftor och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.