Jättegod paj som ska ätas kall.
Instruktioner
- Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare, tillsätt vattnet och blanda samman degen till en boll. Svep in degen i plastfilm och låt den vila ca 30 minuter.
- Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga sedan botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.
- Tärna kassler och ananas. Skölj och strimla purjolöken, finhacka 3 av de kokta äggen och vispa grädden.
- Blanda vispgrädde och majonnäs. Vänd försiktigt ner hackade ägg, ärter, kassler, ananasbitar och purjolök.
- Lägg salladsblad i det avsvalnade pajskalet och fördela fyllningen i skalet. Garnera med äggklyftor och persilja.
Publicerat den
17 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar