Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsallad Strawberry Hill

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En sallad med doft av sommar som skapades en sen julikväll av vad som fanns i kylskåpet just då. De ljumma ugnsgrönsakerna blir söta av den långa tillagningstiden på låg ugnsvärme och passar bra ihop med den krispiga salladen och den lite bitiga smaken från senapsdressingen och ädelosten. Passar perfekt som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till kallskuret eller till en grillad kött- eller kycklingbit. Portionsberäkningen är dock gjord utifrån att man bör äta något till för att bli mätt på fyra personer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomater och paprikor. Kärna ur paprikorna och dela varje paprika i 8 delar. Lägg tomater och paprikor i en ungsfast form. Ringla över rappsoljan och pudra med timjan, salt och peppar. Sätt in i ugn 45 min i 175 C eller tills grönsakerna är lite lätt svarta i kanterna.
  2. Skrubba potatisen (låt skalet vara kvar) och dela i mindre mumsbitar (snittytorna gör att dressingen drar in bättre). Koka.
  3. Vispa snabbt ihop alla ingredienserna utom vattnet till dressingen. Späd med vatten till en tjockflytande dressing.
  4. Häll dressingen över den nykokta varma potatisen. Rör runt så att dressingen kommer i kontakt med alla snittytorna på potatisarna. Lägg på locket så att det håller sig varmt till servering.
  5. Skär ned övriga ingredienser till salladen i en stor skål. Smula ned ädelosten.
  6. Strax innan ugnsgrönsakerna är färdiga; häll den ljumma potatisen + dressing över salladen och vänd runt.
  7. Ta ut de varma grönsakerna och dekorera salladen med. Skeda över lite varm olja från ugnsformen.
  8. Servera direkt. Gärna med kallskuret, en grillbit och lite bröd. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.