Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med jordgubbar

 
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

Enkel och smaskig paj/ tårta som går bra att förbereda och sedan bara läggas samman lagom till serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

Riv mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt äggen och rör om till en smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smöra det. Bred ut hälften av mandelsmeten i en cirkel, ca 25 cm i diameter. Spritsa resten av smeten till en fin kant runt cirkeln. Grädda mandelbotten i 175 grader varm ugn i ca 20 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna helt. Gör under tiden vaniljcrèmen: vispa ner marsansåspulvret i den kalla mjölken och ställ i kylen att "sätta sig" några minuter. Rensa och skölj jordgubbarna. Bred ut vaniljcrèmen innanför kanten på den avsvalnade botten. Lägg på jordgubbarna. Smält marmeladen i en kastrull på svag värme. Pensla den över jordgubbarna så att de blir blanka och fina. Mandelbotten går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.