- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En av de godaste tårtor jag har ätit. Receptet kommer från en vän.
Instruktioner
- Grädda först botten:
Vispa ägg och socker vitt. Rör i mjöl och bakpulver och sist smält, avsvalnat smör. Bred ut smeten i bakpappersklädd ugnspanna.
Grädda kakan lätt i 20-25 min i 175 grader
- Stjälp upp kakan (som en rulltårta) och låt den svalna under en handduk. Dela den därefter i 2 lika stora bitar.
- Blanda fyllningen av mosade jordgubbar, mandelmassa och vispad grädde.
- Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan. Tryck ihop lätt.
- Bred på glasyren. Kyl ett par timmar.
- Garnera med grädde och hela eller skivade jordgubbar eller andra bär.
Publicerat den
3 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar