Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig glasstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

Kör bären snabbt i mixer. Knäck äggen och dela i gulor och vitor. Vispa vitorna styvt med en elvisp och ställ åt sidan. Vispa äggulorna och strösocker så att det blir vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa créme fraiche så den blir fast och blanda med vaniljfrön,äggulorna/sockret och de mosade bären till en jämn smet. Vispa grädden lätt. Blanda grädden med glassmeten. Vänd ner den styva äggvitan med luftiga tag. Smula kexen i mixer och lägg smulorna i botten av en springform,ca 24 cm i diameter. Häll på smeten,täck med plastfilm och ställ in i frysen och låt frysa i minst 4 timmar. Ta ut tårtan ca 20 minuter innan servering. Lägg upp på ett tårtfat. Dekorera men färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.