Min mammas (Iris) favoritsill.
Även de som inte tycker om sill kan tänka sig att äta denna.
Men smaken är ju delad.
Instruktioner
- Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna.
Grovhacka dillen och skala och skiva rödlöken. Blanda detta med lagen och tillsätt lagerblad, krydd- och vitpeppar.
- Lägg i sillfiléerna och låt dom ligga i lagen i 2 dygn.
- Marinaden:
Blanda alla ingredienserna i en skål och rör tills det är väl blandat.
- Till uppläggningen
Hacka dillen men spara ett par fina kvistar till garneringen. Skär purjon i fina strimlor och hacka rödlöken.
- Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av väl och skär den i bitar. Bottna ett fat med hackad dill, purjo och rödlökoch dofta över lite svartpeppar.
- Lägg den skurna sillen på lökbädden.
Strö över dill purjo, lök och ytterliggare lite svartpeppar
Häll på marinaden. Garnera med dillkvistar purjo och rödlök.
- Smaklig spis!
Publicerat den
18 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bild kommer efter jul......