Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sonjas sill

(1 kommentar)  
Skriv ut

Min mammas (Iris) favoritsill. Även de som inte tycker om sill kan tänka sig att äta denna. Men smaken är ju delad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna. Grovhacka dillen och skala och skiva rödlöken. Blanda detta med lagen och tillsätt lagerblad, krydd- och vitpeppar.
  2. Lägg i sillfiléerna och låt dom ligga i lagen i 2 dygn.
  3. Marinaden: Blanda alla ingredienserna i en skål och rör tills det är väl blandat.
  4. Till uppläggningen Hacka dillen men spara ett par fina kvistar till garneringen. Skär purjon i fina strimlor och hacka rödlöken.
  5. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av väl och skär den i bitar. Bottna ett fat med hackad dill, purjo och rödlökoch dofta över lite svartpeppar.
  6. Lägg den skurna sillen på lökbädden. Strö över dill purjo, lök och ytterliggare lite svartpeppar Häll på marinaden. Garnera med dillkvistar purjo och rödlök.
  7. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fredrikopetra 18 december 2011

    Bild kommer efter jul......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.