Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spännande lax i paket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som känns ganska nyttig och hälsosam, vill man kan man hoppa över riset och ta lite mer grönsaker, så känns det ännu nyttigare. Smakkombination mellan laxen och avokadomoussen är, enligt mig, helt perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär laxen i mycket tunna skivor. Blanda olja, soja, citronsaft, chutney och pepparmix. Pensla varje laxskiva på båda sidorna och lägg dem i en hög på varandra i en form. Täck med plastfilm och låt stå svalt någon eller några timmar.
  3. Skölj, ansa och skär selleristjälkar och purjo i tunna, långa stavar. Skala och skär morötterna i tunna långa stavar. Kärna ur och strimla paprikan fint. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs alla grönsaker och svampen i olja i en traktörpanna några minuter tills allt är nästan mjukt.
  4. Klipp ut 8 smörgåspapper som är lika stora som en mattallrik. Lägg grönsaksbädden mitt på 4 av papperen. Placera laxen ovanpå. Toppa med citronskivor och dillkvistar. Droppa marinaden som är kvar från laxen över varje laxpaket.
  5. Lägg resten av papperen ovanpå varje portion. Vik ihop kanterna noga, så att paketen är täta. Lägg dem i en långpanna. Så här långt kan rätten förberedas.
  6. Gör avokadomoussen: Dela avokadona och gröp ur fruktköttet. Mixa fruktköttet med citronklyftan utan sitt skal, Cceme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  7. Placera långpannan med laxpaketen mitt i ugnen i 5-8 minuter tills laxen är färdig och rätten genomvarm.
  8. Servera paketen genast med avokadomousse och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.