Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättafilé med Blå Kongo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar spätta med knaprig grönsakspanering. Vi serverar den med en lite annorlunda potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatissallad: Skär potatisen i munsstora bitar och blanda dem med resten av ingredienserna. Blanda dressingen i en burk med skruvlock. Skaka väl. Häll dressingen över potatisen, täck med plastfolie och förvara i kylen.
  2. Skala moroten och rotsellerin. Finhacka dem i matberedaren. Finhacka purjolöken för hand och blanda med rotfrukterna. Vispa äggen i en djup tallrik och häll upp mjöl i en annan, djup tallrik.
  3. Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i mjölet och sedan i ägget och sist i grönsaksblandningen. Tryck fast grönsakspaneringen så att den fastnar ordentligt.
  4. Hetta upp matfettet i stekpannan och stek fisken i 2-3 minuter per sidan. Servera spättan med den färgrika potatissalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.