En underbar spätta med knaprig grönsakspanering. Vi serverar den med en lite annorlunda potatissallad.
Instruktioner
- Potatissallad: Skär potatisen i munsstora bitar och blanda dem med resten av ingredienserna. Blanda dressingen i en burk med skruvlock. Skaka väl. Häll dressingen över potatisen, täck med plastfolie och förvara i kylen.
- Skala moroten och rotsellerin. Finhacka dem i matberedaren. Finhacka purjolöken för hand och blanda med rotfrukterna. Vispa äggen i en djup tallrik och häll upp mjöl i en annan, djup tallrik.
- Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i mjölet och sedan i ägget och sist i grönsaksblandningen. Tryck fast grönsakspaneringen så att den fastnar ordentligt.
- Hetta upp matfettet i stekpannan och stek fisken i 2-3 minuter per sidan. Servera spättan med den färgrika potatissalladen.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar