Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättafilé med hummersås

 
Skriv ut

Fisk i ugn med en sås på crème fraiche och hummerfond. Gott till är pressad potatis eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik ihop filéerna med skinnsidan inåt. Lägg dem i ett ugnssäkert fat eller en form (eller i en traktörpanna). Häll på vatten samt fisk- och vinfond. Täck formen med folieark. Koka fisken i ugn, 200 grader, eller på spisen i ca 5 minuter eller tills filéerna är vita och fasta. Sila av buljongen.
  2. Vispa ihop 2 dl crème fraiche med 1 dl fiskbuljong. Koka upp såsen och tillsätt 1 msk hummerfond. Smaka av med mer fond eller vitpeppar. Häll såsen över fisken. Servera med pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.