Denna fiskrätt har många plus i kanten. Den är snabblagad, näringsrik och god.
Instruktioner
- Skölj persiljan och hacka persiljebladen fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Smula knäckebrödet och blanda smulorna med persilja och vitlök. Krydda med örtsalt och peppar.
- Skölj citronen noggrant och skär ut fyra lika stora skivor från mitten av citronen. Resten av citronen används inte.
- Hetta upp 1 msk olja i en stor teflonstekpanna och fräs persiljeblandningen under omrörning. Ta stekpannan från värmen och lägg citronskivorna ovanpå persiljan.
- Skölj och torka av spättfiléerna Salta och peppra dem på båda sidor. Lägg filéerna på citronskivorna och hetta upp på svag värme. Droppa resten av olivoljan över fisken.
- Lägg locket på stekpannan och tillaga på svag värme, 8-10 minuter, tills fisken är färdig. Servera genast.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar