Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättafiléer på citronbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna fiskrätt har många plus i kanten. Den är snabblagad, näringsrik och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj persiljan och hacka persiljebladen fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Smula knäckebrödet och blanda smulorna med persilja och vitlök. Krydda med örtsalt och peppar.
  2. Skölj citronen noggrant och skär ut fyra lika stora skivor från mitten av citronen. Resten av citronen används inte.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stor teflonstekpanna och fräs persiljeblandningen under omrörning. Ta stekpannan från värmen och lägg citronskivorna ovanpå persiljan.
  4. Skölj och torka av spättfiléerna Salta och peppra dem på båda sidor. Lägg filéerna på citronskivorna och hetta upp på svag värme. Droppa resten av olivoljan över fisken.
  5. Lägg locket på stekpannan och tillaga på svag värme, 8-10 minuter, tills fisken är färdig. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.