Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättarulader med rökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De fina fiskfiléerna får mycket smak av den rökta laxen och den syrliga såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsfast form med smör. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär dem i små bitar. Lägg paprikabitarna i formen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut spättafiléerna på arbetsbänken. Lägg en skiva rökt lax på varje fiskfilé och skär rent runt kanterna. Rulla ihop filéerna. Dela varje rulad på mitten och ställ dem tätt ihop i formen på paprikabädden.
  3. Strimla skalet på citronen med ett zestjärn och pressa därefter ut saften. Lägg två kvistar dill åt sidan till garnering. Hacka resten av dillen och persiljan fint.
  4. Blanda crème fraiche, buljongtärning, matlagningsvin och 1 dl vatten till såsen. Tillsätt vitpeppar och ca 2 msk citronsaft. Låt såsen koka upp och koka ihop några minuter. Blanda ner de hackade örterna. Häll såsen över fisken i formen. Sätt in i ugnen, ca 20 minuter. Strö det strimlade citronskalet över rätten precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.