Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Carbonara

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kanske inte världens nyttigaste recept men gott är det!

Ingredienser

Instruktioner

Skär pancettan eller baconet i småbitar och stek i en varm stekpanna med lite olja. Vispa äggen i en skål och tillsätt peppar och riven parmesan. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta och koka spaghettin al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka spaghettin i grytan. Ställ grytan på plattan på svag värme och häll de uppvispade äggen över spaghettin. Rör snabbt i blandningen så att äggsmeten bara precis stelnar spaghettin utan att den blir som äggröra. Strö över pancettan eller baconet och krydda med salt och peppar. Servera i en skål eller på tallrikar medan pastan fortfarande är varm och krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.