Denna traditionella tortilla är fylld med potatis, rostad paprika och ost och gräddas till krämig perfektion.
Instruktioner
- Sätt ugnens grill på högsta effekt. Lägg paprikan på en plåt och sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills det bildas svarta blåsor på paprikans skal. Lägg paprikan i en plastpåse och låt svalna. Dra av skalet på paprikan och ta ur kärnhuset. Strimla fruktköttet fint. Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg potatisskivorna i kokande vatten och koka dem 8-10 minuter tills de börjar bli mjuka utan att falla isär. Låt potatisen rinna av och ställ åt sidan.
- Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är mjuk. Ta upp löken ur pannan och låt svalna lätt.
- Rör ihop ägg och mjölk. Blanda ner salladslök, lök, vitlök, paprika, potatis och ost. Smörj en brödform, ca 20 cm lång, med olja.
- Häll smeten i formen och se till så att ytan blir slät. Grädda 40-45 minuter tills tortillan är gyllene och helt fast. Låt tortillan svalna 10 minuter, vänd upp den på en skärbräda och skiva.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar