Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto med citron

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Krämigt och gott med smak av citron

Ingredienser

Instruktioner

Bryt av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär stjälkarna i skivor. Hacka löken fint. Fräs den skivade sparrisen och löken i lite olja eller smör så det mjuknar lite. Lägg i riset och stek det ett par minuter. Häll över en tredjedel av buljongen och låt koka upp. Späd sen i omgångar. Risotton ska vara ganska lös. Lägg i citronskalet, parmesanost och klicka ner smöret. Rör om. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten en liten stund och dekorera med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.