Den här mustiga linsrätten är ett idealiskt alternativ för dig som vill utesluta kött från menyn då och då. En näringsrik och fettsnål rätt.
Instruktioner
- Skala och tärna lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning.
- Rör ner linserna i stekpannan och krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Häll på buljong, hetta upp och låt sjuda 10 minuter.
- Vispa yoghurten luftig i en bunke. Skölj citronen och strimla skalet med ett zestjärn. dela citronen och pressa den ena halvan. Blanda ner 1 msk citronsaft och 1 msk citronskal i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
- Ansa spenaten. Skölj den och låt den rinna av väl. Hacka den grovt. ta av basilikabladen och strimla dem grovt. Blanda spenat och basilika med linserna i stekpannan. Låt sjuda 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Garnera med resten av det strimlade citronskalet och servera direkt ur pannan med citronyoghurten.
Publicerat den
9 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar