Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och olivflan

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spenat- och olivflanet går utmärkt att förbereda dagen före festen. Det är lika gott kallt som varmt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Värm olja i en stekpanna och fräs lök och pepparfrukt. Vänd ner spenaten. Fräs tills den mjuknat och all vätska kokat in. Kärna ur och skiva oliverna. Vispa upp och blanda ned äggen i spenatröran. Tillsätt oliverna. Smaka av med salt..
  2. Kavla ut 3 smördegsplattor och lägg i en form, ca 25x30 cm. Bred på spenatröran. Kavla ut och skär ut band till dekor av den halva smördegsplattan. Lägg smördegsbanden på spenatröran. Pensla kanter och band med uppvispat ägg. Grädda flanet mitt i ugnen ca 20 min. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.