Den här frittatan med ägg, spenat, ost och champinjoner är kryddad med basilika och ligger under ett läckert osttäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form som rymmer två liter med smör. Separera äggen i gulor och vitor. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skölj och strimla spenaten.
- Blanda mjöl, mjölk, äggulor, vitlökssalt, basilika och svartpeppar i en stor skål. Vispa tills allt är väl blandat och ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna med en elvisp cirka tre minuter till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i mjölsmeten.
- Vänd ner svamp, spenat och 2½ dl ost i smeten. Häll i formen och grädda cirka 20 minuter tills den har höjt sig och är gyllene.
- Strö över resten av osten och grädda ytterligare tio minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila fem minuter före servering.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar