Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och svampfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här frittatan med ägg, spenat, ost och champinjoner är kryddad med basilika och ligger under ett läckert osttäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form som rymmer två liter med smör. Separera äggen i gulor och vitor. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skölj och strimla spenaten.
  2. Blanda mjöl, mjölk, äggulor, vitlökssalt, basilika och svartpeppar i en stor skål. Vispa tills allt är väl blandat och ställ åt sidan.
  3. Vispa äggvitorna med en elvisp cirka tre minuter till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i mjölsmeten.
  4. Vänd ner svamp, spenat och 2½ dl ost i smeten. Häll i formen och grädda cirka 20 minuter tills den har höjt sig och är gyllene.
  5. Strö över resten av osten och grädda ytterligare tio minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila fem minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.