Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spetsad tandori

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Massor av smaker, servera med yoghurtsås och chipatibröd.

Ingredienser

Instruktioner

Ugnstemperatur 225 º. Lägg kycklingköttet i en skål och häll över en blandning av citronsaft och saffran. Rör samman alla ingredienser till marinaden och vänd ner det i kycklingskålen. Ställ i kylskåp ca 3 timmar., vänd köttet någon gång under tiden. Häll bort marinaden som inte ska användas mer. Trä upp köttet på spett och lägg spetten i en smord ugnsform. Pensla med olja och stek i 225 º 12-15 minuter. Vänd spetten en gång under stektiden. Servera kycklingspetten med rå gul lök skuren i tunna skivor, ris, yoghurtsås och chipatibröd. Fungerar lika bra på grillen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.