Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda flarn med choklad och kardemumma

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Flarn ska bakas ut med en gång, annars sväller havregrynen och kakorna får inte alls lika fin och spröd konsistens

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 175°C eller 150°C för varmluft. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
  2. Smält smöret i en gryta. Blanda socker, vaniljsocker, kardemumma och ägg. Rör sedan i havregryn, vetemjöl och bakpulver.
  3. Klicka snabbt ut smeten i drygt tedskedsstora klickar glest på plåtarna. Om du har varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt, annars en i taget.
  4. Ta ut plåtarna efter 6-7 minuter, när flarnen har fått lite färg. Låt dem svalna på bakpappret.
  5. Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad. Ringla smält choklad över kakorna. Låt stelna. Lossa flarnen från bakpappret. Förvara dem svalt i burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.