Flarn ska bakas ut med en gång, annars sväller havregrynen och kakorna får inte alls lika fin och spröd konsistens
Instruktioner
- Sätt ugn på 175°C eller 150°C för varmluft.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
- Smält smöret i en gryta. Blanda socker, vaniljsocker, kardemumma och ägg. Rör sedan i havregryn, vetemjöl och bakpulver.
- Klicka snabbt ut smeten i drygt tedskedsstora klickar glest på plåtarna. Om du har varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt, annars en i taget.
- Ta ut plåtarna efter 6-7 minuter, när flarnen har fått lite färg. Låt dem svalna på bakpappret.
- Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad. Ringla smält choklad över kakorna. Låt stelna. Lossa flarnen från bakpappret. Förvara dem svalt i burk med tättslutande lock.
Publicerat den
5 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar