Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprödbakad torsk med salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vit fisk innebär hälsosam, mager mat. Här presenteras en delikat, färgrik och elegant version.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Ta bort eventuella ben från fiskfiléerna. Skölj vårlökarna och skär dem i bitar. Skala vitlöksklyftan.
  2. Blanda ströbröd, persilja, vitlök, vårlök, olja och peppar i en mixer eller matberedare tills blandningen har en väl blandad och grov konsistens.
  3. Lägg fiskfiléerna i den smorda ugnsfasta formen. Lägg ströblandningen i ett jämnt lager ovanpå fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
  4. Skala tamarillorna och hacka dem fint. Hacka vårlökarna fint. Blanda tamarillo och vårlök med olja och citron och låt det stå och dra.
  5. Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar och servera salsan vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.