Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt goda plättar. Nästa gång är jag lite försiktigare med saltet och dillen för det var lite mycket. Jag serverade dem med stektbacon, mer fetaost vid sidan, en klick cremefraiche och en sallad. Till och med 6-åriga dottern åt 3 st.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida. Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.