- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag gillar ajvar relish. Det är nyttigt och det är gott. Jag trodde att den milda varianten skulle passa mig. Så blev det inte. Nu köper jag alltid den starka sorten. Både godare och mer ekonomiskt eftersom det går åt mindre.
Instruktioner
- Vispa samman ägg, ajvar relish,olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Riv squashen på den grövsta sidan av rivjärnet. Om du använder en liten squash behöver du inte pressa ur den. De större kan behöva det. Rulla i så fall in "rivet" i en tygbit och vrid om.
- Värm en plättlagg på relativt svag värme. Jag tar 4an på min 12 gradiga spis.
- När laggen är varm skivar du ner en skiva halloumi i varje rundel. Det gör att det blir bättre hållfasthet när du ska vända plättarna
- Rör ner den rivna squashen i äggsmeten.
- Lägg ca en msk smeti varje rundel och låt det ta
4-5 minuter innan du vänder på plättan.
De går lätt sönder men blir lika goda ändå.
- Servera med en vass vitlöksyoghurt.
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar