Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashplättar med vitlöksyoghurt

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag gillar ajvar relish. Det är nyttigt och det är gott. Jag trodde att den milda varianten skulle passa mig. Så blev det inte. Nu köper jag alltid den starka sorten. Både godare och mer ekonomiskt eftersom det går åt mindre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg, ajvar relish,olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  2. Riv squashen på den grövsta sidan av rivjärnet. Om du använder en liten squash behöver du inte pressa ur den. De större kan behöva det. Rulla i så fall in "rivet" i en tygbit och vrid om.
  3. Värm en plättlagg på relativt svag värme. Jag tar 4an på min 12 gradiga spis.
  4. När laggen är varm skivar du ner en skiva halloumi i varje rundel. Det gör att det blir bättre hållfasthet när du ska vända plättarna
  5. Rör ner den rivna squashen i äggsmeten.
  6. Lägg ca en msk smeti varje rundel och låt det ta 4-5 minuter innan du vänder på plättan. De går lätt sönder men blir lika goda ändå.
  7. Servera med en vass vitlöksyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.