Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashplättar med dill och algkaviar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Algkaviar finns i de flesta större matbutikerna, brukar oftast stå bredvid den vanliga stenbitsromen. Finns i svart och röd. Den är något mildare i smaken än vanlig stenbitsrom och den färgar inte av sig, så den är bra som dekoration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala squashen och riv den. Är den väldigt saftig kan du låta den rinna av en stund eller pressa ur vätskan med händerna. Blanda med hackad dill. Mosa fetaosten smulig och blanda i den. Rör i ägg och mjöl, salta och peppra. Låt stå 30 minuter.
  2. Skeda ut smeten i en varm stekpanna med olja, försök göra plättarna ganska platta, annars finns risken att de blir lite väl lösa inuti. Stek ca 3-5 minuter per sida.
  3. Servera med en klick gräddfil, finhackad rödlök och algkaviar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.