Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashsoppa med gravad lax

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snabblagad soppa som både värmer och mättar. Receptet är för en person, men det är enkelt att göra mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skär squashen i små tärningar. Skala potatisen och skär den i bitar.
  2. Fräs löken och moroten i oljan ca 3 minuter. Tillsätt squashen och fräs ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs 1 minut. Lägg i potatisen, tillsätt hälften av vattnet och sjud ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan grovt direkt i kastrullen med stavmixer. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Lägg i spenaten och koka ca 1 minut.
  4. Dela laxskivan i 3-4 bitar och lägg dem i soppan precis före servering. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.