Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fisk med orientaliskt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt fisk med kryddstarkt ris. Servera gärna med sweet chilisås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda fisken med socker, salt och peppar.
  2. Skala löken och morötterna, ansa paprikan och sellerin. Skär löken och grönsakerna i mindre bitar och stek dem i lite olja några minuter. Smula ner riset och smaksätt med curry, salt och peppar. Låt allt bli varmt under omrörning.
  3. Knäck äggen direkt ner i risblandningen. Håll risgrytan över den varma plattan hela tiden och rör om tills äggen stelnar, riset får inte bli som en smet.
  4. Stek fisken i lite olja på medelvärme, ca 1-2 minuter på var sida. Servera med sweet chilisås och toppa med lime och gärna lite färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.