- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Perfekt efterätt där även barnen kan hjälpa till!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kärna ur äpplena.
- Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
- Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
- Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
- Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
- Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
- Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
- Gör vaniljsåsen enligt anvisningar på förpackningen.
- Låt den svalna.
- För extra god sås, vänd ner lättvispad grädde och vaniljsocker i den kalla såsen.
- Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.
- Tips!
Lyxa till det med egen hemma¬gjord vaniljsås till kakan:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa grädden hårt.
Rör ihop äggulorna, florsockret och ¬vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det
i grädden och rör om.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar