Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta äpplen med vaniljsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla älskar dem, de mjukstekta äpplena med sin söta, nötiga fyllning - och vaniljsåsen som gör njutningen fullkomlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp 1½ dl av grädden med vaniljstång, kärnor och socker. Kyl genast ner blandningen.
  2. Skölj russinen i varmt vatten. Låt dem rinna av, torka dem lätt med hushållspapper. Riv mandelmassan grovt eller tärna den och blanda samman med russin, rom, valnötter, kanel och socker.
  3. Skölj och torka av äpplena. Ta ur kärnhuset och droppa citronsaft inuti äpplena.
  4. Ställ äpplena på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fyll håligheten med mandelmasseblandningen. Stek i ugnen 20-30 minuter.
  5. Ta upp vaniljstången ur såsen. Vispa resten av grädden och rör ner i såsen. Servera till äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.