Späd rabarber som steks i smör och socker är en härlig dessert.
Instruktioner
- Mandelgrädde: Blötlägg gelatinbladet 10 minuter i kallt vatten. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en kastrull med grädden. Värm försiktigt och rör hela tiden tills mandelmassan löses upp. Krama ur gelatinbladet och lägg det i blandningen. Rör tills bladet löst sig. Häll upp i en skål och kyl några timmar.
- Dela rabarbern i ca 3 cm långa bitar. De höver inte skalas.
- Smält smör och socker i en stekpanna på inte alltför hög värme.Stek rabarbern mjuk, 4-5 minuter. Rör ner bladen från citronmelisskvistarna.
- Lägg upp på ett stort fat, garnera med rostade och flagade mandelspån och gärna citronmeliss.
Servera rabarbern ljummen tillsammans med mandelgrädden.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar